Lena

Lena

En intensiv tid!

HundarPosted by Lena Tue, March 13, 2018 23:01:44

Nu går vi på högvarv här, många besöker oss vilket vi tycker är roligt. Valparna kräver allt mer tid när det gäller aktivering. Samtidigt som vi jobbar har vi ändå fått in ett bra flyt för att få allt att gå runt, lite extra lediga dagar får det ändå bli för att allt ska funka.

Nu är läget lugnt här och valparna är nattade och insläppta i ett nystädat fräscht valprum som 10 minuter senare ser ut som en krigszon. Utlagda tidningar är slaktade, det mesta av innehållet i vattenskålen är utsölat och flera bajshögar syns. Men nu efter en sista koll är det ordning för en stund igen. Dagens sista tvätt är upphängd och katten vågar sig in. Tyst och fridfullt!

Vädret har ju inte varit helt på vår sida. Vi har fått massor av snö i omgångar. Men de sista dagarna har det varit plusgrader och vi har passat på att ta ut valparna korta stunder. Alla har fått komma ut ihop på altanen där de har haft häftiga röj. Vi har också haft ute en och en på tomten. Det är en stor händelse för dem när de får komma ut själva och inte har flocken med sig. Men de har visat stor nyfikenhet. När de strosat omkring en stund och nosat på omgivningen är det full fart!

I helgen som var har de fått träffa sin pappa Sixten. Det var ett intressant möte. Sixten skötte sig exemplariskt och Fräcka hade inga som helst problem med att han var med här inne. Samtidigt var storasyster S här som har träffat valparna flera gånger. När Sixten klev in genom dörren tyckte S att det nog var bäst att överblicka det hela. Hon gick hela tiden mellan Sixten och valparna innan hon insåg att det nog inte var någon fara för de små. Att Sixten var en kille att lita på insåg hon ganska snart.

Nu väntar sängen här, gissar att de små vaknar till när kennelpappan kommer hem från jobbet runt midnatt. Då får de umgås en stund innan vi somnar om och laddar batterierna för en ny dag i Bardlandslandet smileyFill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.