Lena

Lena

Sömn är överskattat!

HundarPosted by Lena Thu, March 08, 2018 07:45:40

I dag firar vår raskull 6 veckor. Veckorna har bara susat i väg. Tyckte det var alldeles nyss de låg i valplådan och då man visste var man hade dem.

Dagen för valparna börjar oftast vid 6 tiden då talar *läs skriker* alla om på samma gång att de nästa är på väg att svälta ihjäl. Så det är bara att gå upp och släppa ut dem från valprummet där de fortfarande sover. Efter maten är det dags att ta tag i barnkammaren, plocka, svabba golv och byta till torra mattor och hundplädar samt vädra. I köket är det full fart en stund innan hela flocken somnar om. Sen rullar dagen på med tvätt och bajsplockning mm. Intensivast är de på morgonen och runt 8-9 tiden på kvällen när det är läggdags då går det vilt till när vi fått in dem i valprummet. Nyinlagda tidningar ryker omkring som konfetti och allt blir snart en enda röra igen. Men efter kvällsröjet somnar de gott. Men det är inte helt hundra att de sover hela natten. Någon vaknar ibland och kommer då på att han eller hon nog är ensammast i hela världen! Då är det lättast att gå in till dem en stund, då lugnar de snart ner sig. Fräcka går också in så de får sig en liten slurk från mjölkbaren. Så här är det full fart precis som de ska vara!

Alla vill ha nya sensationer presenterade och det gäller att uppdatera leksakerna och försöka hitta på nytt till dem. Det märks redan nu att alla har en stor portion med nyfikenhet. Så fort vi ställer in något nytt i köket ska det undersökas. Dom har alla provat ostabilt underlag i form av en typ vippbräda med nätbotten.

I söndags fick alla komma ut en liten kortis. Vädret var helt ok och vi hade skottat av en del snö på altanen. Detta var häftigt! Först gick de runt och undersökte och när det var klart var det fullt ös. Tyvärr så har det kommit mer snö nu och efter det var det töväder vilket resulterat i att mängder av snö rasat ner från taket. Så nu är det fullt med snö igen på altan. Så vi får fortsätta hitta på roligheter inomhus tills vi får röjt bort en del av snön och att vädret är hyfsat. Senaste attraktionen är ett längre rör som vi lagt in i köket som de kan gå igenom, är det så att man har lite bråttom kommer röret i rullning och balansen sätts på prov.

Just nu är det lugnt och fridfullt här och jag ska passa på att sova några timmar efter nattjobb! Sen kör vi på igen med nya krafter.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.