Lena

Lena

5 veckor har gått sen parning

HundarPosted by Lena Wed, December 27, 2017 18:50:55

De allra flesta gånger brukar vi ta ett progesteronprov på våra tikar inför parning för att veta när det är dags att besöka hanen då det ofta handlar om att hanen bott en bra bit härifrån. Den här gången tyckte vi inte att det var nödvändigt eftersom Sixten bara bor ca 5 mil från oss. Så denna gång valde vi i stället att umgås med Sixten dagarna innan höglöp. Vi hälsade på Sixten, och Sixten var här och hälsade på oss, häftiga parningslekar men Fräcka var som vi trodde inte riktigt redo än. När det var dags för tredje träffen tog vi oss till Trollhättan i ett riktigt skitväder med snökaos, men ville inte chansa att avstå. När vi kom fram satt Sixten i fönster och höll utkik efter Fräcka. Fräcka i sin tur hade väldigt bråttom när hon kom ur bilen för att möta upp sin fästman. Detta blev en lyckad dejt! Dagen efter körde vi en favorit i repris med samma lyckade resultat, denna gång i gröngräs och regn. Vad spelar vädret för roll när man är kär!

I tredje dräktighetsveckan kan vissa tikar bli lite illamående, det är då som implantationen sker. Fräcka hade en sådan dag tre veckor och 2 dagar efter parning. Annars har hon mått bra och hon äter som en häst. Andra tecken som tyder på att hon är dräktig är att vulvasvullnad kvarstår efter löpet, samt spen- och juverförstorning.

Från ungefär femte till sjunde dräktighetsveckan får de allra flesta tikar en sparsam, klar icke illaluktande flytning. I och med att tiken blir dräktig bildas en slempropp i livmodermunnen, vilken har till uppgift att skydda livmoderns innehåll mot bl a bakterieangrepp. Det är nu denna berömda slempropp vi väntar på eftersom detta är ett säkert tecken på att tiken är dräktig. Vi tycker också att Fräcka börjar växa i omfång.

Så vi hoppas och tror att det finns bäbbor i magen. Om inte har vi en väldigt skendräktig tik! Framtiden får utvisa 😊

Carlhill´s Fräcka och Bardlands R-Sixten smiley
// Lena


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.