Lena

Lena

Semester...

HundarPosted by Lena Fri, July 08, 2016 19:32:29

Eller snarare sommarjobb väntar här.

Idag har Fräcka haft en lite jobbig dag, hässjat, bäddat och hässjat. Valparna har gjort henne påmind om att det snart är dags för dem att komma ut. Tempen har gått ner något så nu håller vi stenkoll och tempar ofta för att inte missa den rejäla sänkningen som är ett säkert tecken på att valpningen är nära. Det här beteendet visar att hon är i öppningsstadiet, vilket kan ta lite tid särskilt för en förstagångs tik.

Lite svårt att slå sig till ro är det. Men när Husse och Ojzan var ute på vift passade vi på att slumra lite i valplådan. Fräcka går numera självmant in i valprummet för att bädda i ordning. Men riktigt nöjd är hon inte med platsen… Hon försöker att hitta en plats ute som hon tycker skulle vara mer lämplig. Vid tomtgränsen har vi stora stenbumlingar mot skogen, där vill hon gräva sig ett lite bo verkar det som. Elaka matten avbryter och då går hon med in och gör oreda i valplådan i stället.

För första gången i sitt drygt 3 åriga liv åt hon inte upp maten som serverades i eftermiddags. Endast äggulan från det råa ägget åts upp. Ingen större fara om hon skulle matvägra nu det sista då hon fram tills nu ätit med god aptit och är väldigt fin i hullet.

Allt är klappat och klart här i väntans tider och så mycket mer än vänta kan vi inte göra. Tryggt att veta är att veterinären som har jour över helgen på ”vårt” djursjukhus är en av våra absoluta favoriter!

Nu ska vi se om lilla damen är sugen på lite kvällsmat!
Ojzan fick prova Tipp-ex och uppleva sin gamla valpmärkning. Check!smiley
Skönt att hålla handen/tassen när det känns lite jobbigt smiley

// Lena