Lena

Lena

Veckan som gått.

HundarPosted by Lena Sun, September 30, 2012 21:06:19

Fullt upp här och livet blir inte långtråkigt med 4 riesenvalpar och Ojzan som själv är full av liv.

Under veckan har vi träffat kossor, samt skott tränat. Ja, kossor går det vid vår rastningsrunda, så när promenaden var avklarad gick kossorna så lägligt alldeles vid vägen. Satte in valparna och Ojzan i bilen och tog sen ut en valp i taget. Lite läskiga var allt dessa stora blängande djur. Men vem kunde motstå kennelmamman med leksak, som själv var helt orädd;) Ingen! Så när vi tagit oss förbi dessa stora djur satt vi en bra stund vid sidan om hagen och tog en godbit.

Nästa dag var det dags för skott träning. Det finns även en skjutbana på Tånga där vi rastar och denna dag var det aktivitet där. Efter en stunds promenad ljöd det första skotten, 4 valpar stannar upp i sin vilda lek och sänker svansarna en aning. Ojzan är döv för detta och fortsätter som om inget hänt. En kort stund senare kommer nästa skottsalva, 4 valpar stannar upp igen och undrar vad som händer, denna gång med svansarna i topp. Sen fortsätter det att komma skott kontinuerligt och ingen bryr sig.

I fredags var det dags för en tur till vår veterinär för 12 veckors vaccination, samt ombesiktning av en valp. Passade på att miljöträna de små ute på parkeringen som för första gången fick gå i koppel. Koppel gick väl så där… men det var mycket spännande miljö med bilar som kom och åkte + några ryttare som kom ridandes på vägen. Inne i väntrummet blev det utskällda av en ganska otrevlig dalmatinerhane, då var det skönt att få komma upp i famnen i väntan på veterinären. Väl inne i behandlingsrummet som undersöktes noga var det dags för spruta och lite allmän koll, inga konstigheter och sticket märkte ingen av.

I lördags flyttade vår Baron till Värnamo. Enligt rapporer har allt gått bra. Vi önskar honom och hans nya husse allt gott, samt välkomnar dem i Bardlandsfamiljen. Så i dag (söndag) var det ”bara” 3 valpar och Ojzan som härjade runt när vi var på Remmene skjutfält, där Ojzan fick ett spår och de 3 fick lite egentid.

Baron, som i helgen flyttat till Värnamo.

Väntar på fredagsmys:)

Japp! Fredagsmys= grisöra:

Försökte få en helkroppsbild på Ferry men gav upp då valparna var allt för pigga för att fotas...

Foppa och Olsson

Ferry.

//Lena