Lena

Lena

Alla valpar har flyttat, nu följer en ny tid!

HundarPosted by Lena Sat, March 31, 2018 20:45:28

I dag var det dagen D för de två sista killarna att flytta hemifrån. På förmiddagen vinkade vi av Theodor som flyttade till Onsala. Senare kom Tjabos husse och matte för att hämta hem sin efterlängtade kille till Skara. Tjabo kommer att kallas för Bosse. Nu har vi fått rapporter från båda som kommit lyckligt hem och skött sig fint.

Vi har hunnit röja bort allt i valprummet, städat och iordningställt hemmet. Borta är linor med leksaker som hängt i taket, travar med tidningar och toarullar som varit utplacerade lite varstans. Gamla trasmattor och hundplädar ligger på kö ute på altan och väntar på tvättmaskinen som hittills har körts 165 gånger under 9 veckor.

Nu väntar en ny tid för Tuffa som familjehund, hon tittade sig förvånat omkring när det nu var fritt fram överallt, och i skrivande stund ligger hon ihop med Ojzan och Fräcka och gnager på ett märgben.

Vi är så nöjda med våran raskull som vi haft allt focus på en lång tid. Det hela börjar redan i planeringsstadiet. Många timmar framför datorn för att studera SKK:s hunddata för att hitta en lämplig partner. Det är först och främst MH vi tittar på, det tycker vi säger mest. Mycket av dagens MT kan tränas in. Vi tittar inte bara på föräldradjur utan även syskon och bakåt i leden. Vad det gäller kullens pappa Sixten har vi inte bara läst protokoll utan haft förmånen att följa honom (och en del av hans syskon) sen valptiden.

När väl hane är bestämd väntar vi på löp och att tycke ska uppstå. När allt har klaffat på bästa sätt följer en tid där man ständigt studerar tiken för att hitta tecken på dräktighet. När man sen konstaterar att tiken är dräktig funderar man på vad det ska bli för antal, samt fördelning. Under tiden man väntar tar man emot en massa samtal från intressenter för kommande kull.

När allt är planerat i minsta detalj och kullen föds går man in i en ny fas. Fräcka och jag sover ihop med valparna de första 3 veckorna och allt är lugnt. Sen börjar en intensiv period med många besök samtidigt som valparna kräver mer och mer.

Nu har vi klarat av 9 veckor ihop med våra valpar och med allt vad det innebär. Vi har försökt att ge våra valpar en så bra start i livet det bara går. De har fått en hel del miljöträning, upptäcka nya miljöer, åkt bil, träffat många nya människor i alla åldrar. De har också fått egentid utanför den trygga flocken vilket de skött galant. Även hundar vi litar på har fått träffa de små. Katten Morris har också visat sig från sin bästa sida och varit ett intressant ”objekt” för de små.

Nu får allt återgå till det normala och focus på Tuffa, Fräcka och Ojzan prioriteras. Det betyder inte att vi sätter punkt här för vår raskull. Nu hoppas vi på en livslång kontakt med de små och deras nya liv där vi vill följa alla i med och motgång. Vi har fått flera förfrågningar på nästa kull, när det blir får framtiden utvisa.

Lycka till i livet älskade små valpar med era nya familjer!