Lena

Lena

Flytten från Stockabo!

HundarPosted by Lena Sat, March 24, 2018 20:44:06

I torsdags var våran raskull 8 veckor vilket betyder att det är dags att flytta hemifrån. En spännande tid för både oss och våra valpköpare.

Tapper var första killen att lämna boet, han blev hämtad på torsdagsmorgonen. Flytten gick till Staffanstorp.

Efter det var det dags för lilla Tosca Kakan. Hon fick en betydligt kortare resa till sitt nya hem i Tämta, där hon dessutom vart på utflykt tidigare.

Redan här tyckte vi att det nästan blev lite tomt, men det var bara början. Fredag var det dags att vinka av ytterligare 3. Tore Gandalf flyttade ut som nummer 1 på fredagen. Han flyttade till Haninge. Strax efter att han åkt kom Terminators nya familj för att hämta hem sin lille juvel till Gråbo. Terminator kallas för Sigge. På kvällen flyttade Thuresson, även han fick en lite kortare resa. Han är nu bosatt i Främmestad som ligger utanför Nossebro.

I dag på morgonen nästan ekade det i valprummet när vi blev väckta vid 5 tiden av endast 4 valpar. Men SÅ lättstädat det var! Senare på dagen kom Tottes familj för att hämta sin nya familjemedlem. Flytten gick till Töreboda och nu har vi endast 2 killar till som ska flytta.

Tjabo får vänta tills på påskafton, då kommer hans husse och matte hem från sin solsemester och vi hoppas att de är utvilade för det som komma skall.

Även Theodor kommer att flytta på påskafton, hans matte åkte på influensa så olägligt. Ingen höjdare att få hem en liten valp under sådana omständigheter. Därför får han bo kvar en vecka så att de får en så bra start som möjligt.

Lilla Tuffa får inte flytta utan blir som planerat kvar här hos oss. Så hon får vänta en vecka, då blir det en liten omställning för henne. En liten flytt blir det ju förstås, hon får då flytta in till oss i sovrummet. Men så länge de 2 bröderna är kvar får hon campera med dem i valprummet.

Vi har fått ta emot glada rapporter, bilder och filmsnuttar från de som flyttat. Där har det berättats om valpar som undersökt sina nya hem med stor nyfikenhet. Många av valparnas nya familjer har hundar sen tidigare. ”Våra” valpar har snabbt knutit nya band med dessa och allt har funkat bra.

Vi ser fram mot fortsatta rapporter och att träffa er i framtiden. All lycka till er.

Är lite störd på mig själv, brukar alltid fota valparna och nya ägarna när de hämtas. Detta har jag missat totalt denna gång! Hoppas jag senare kan lägga upp lite bilder här.


// Lena