Lena

Lena

Besiktigade UA!

HundarPosted by Lena Tue, March 20, 2018 21:24:06

I dag var det dags för en ny biltur, denna gång till Alingsås djursjukhus för besiktning, vaccination och chippmärkning. En 2 mils resa, även denna gång bjöds det på skönsång i bilen men inget illamående som skönt är.

Väl framme lastade vi in ena halvan av gänget som nyfiket traskade omkring och undersökte rummet innan det var dags att komma upp på bordet för besiktning. Allt gick väldigt smidigt och när de 4 första var klara fick de återgå till bilen och resterande 5 fick komma in. Många dofter för de små att ta in. Vi hade lite sjå ett tag att passa sladdar och annat som var olämpligt att sätta de sylvassa tänderna i. Någon hittade knappen som sänker och höjer undersökningsbordet så det gick lite upp och ner ett tag. När de tyckte att rummet var avsynat var det nog så att de var lite trötta efter biltur och väntande, då la de sig helt enkelt till rätta på golvet och tog en liten powernap. Alla 9 blev besiktigade utan anmärkning på samtliga punkter. Härligt! Och glad blir man när veterinären berömmer oss för en jämn och fin kull med väldigt sociala valpar.

Hemma igen kunde vi konstatera att ingen mått illa på hemvägen heller. Alla blev utsläppta och fick vara ute och springa av sig lite innan det var dags för den efterlängtade maten. Strax efteråt sov de som stockar hela högen.

Vi vägde valparna på kvällen och det är några riktiga små dunderklumpar. Lättast är fortfarande tikarna, Lagotto 7,9 kilo och Akita 8 kg. Hanarna är väldigt jämna förutom Terriern som vägde 8,3. Resten ligger runt ca 9,5.

Nu hoppas vi alla sover gott efter dagens äventyr och drömmer sött om sina nya familjer som de snart ska få flytta hem till.


//Lena