Lena

Lena

9 små valpar på utflykt!

HundarPosted by Lena Sun, March 18, 2018 19:53:22

I dag började dagen tidigt! Redan klockan 4 i morse var det någon i valprummet som var väldigt sällskapssjuk. Det var bara att stiga upp och kliva in till valparna och röja undan det värsta och när vi gosat en stund var alla nöjda men då det var jobbdag för mig i dag och klockan skulle ringa 05:15 var det ingen ide att somna om. När alla fått sin morgonmat och jag fått i mig ett par baljor kaffe var det dags att åka till jobbet, vid det laget sov alla gott i köket.

Eftersom dagen bjöd på ett helt underbart väder kompade jag ut vi lunchtid. Vi hade bestämt oss för en liten utflykt som innebar en ca 2 mils bilresa till Tämta och att rashundarna skulle få känna på en helt ny miljö. När vi ”packat” in valparna i hundburen och Fräcka i baksätet kunde vi njuta av resan och 9 skönsjungande små valpar bak i bilen. Positivt var att ingen mådde dåligt av bilturen.

När vi kom fram hade vi god hjälp av Kent och Lotta som om några dagar blir husse och matte till en av tikarna att lasta ur gänget. Dom hann knappt ner på backen innan det var fullt ös och alla skulle undersöka allt nytt. Det blev många nya intryck, en öppen grusplan där snön smällt undan, uppskottade snövallar att krångla upp och ner i. En fälld fura var också uppskattad att härja runt i, trapporna vid ingången måste ju också provas. Sen fanns en öppen carport med en massa intressanta saker som såklart också måste undersökas. Vi hade ganska fullt upp att hålla koll på var alla befann sig! Vi räknade otaliga gånger till 9 för att inte missa någon. Vi är väldigt nöjda med hur alla betedde sig. Stor nyfikenhet och framåtanda gällde för samtliga. Vi bjöds på kaffe och nybakad sockerkaka i solskenet innan det var dags att samla in flocken för att fara hemåt och räknade till 9 igen minst 3 gånger innan bakluckan stängdes. På hemfärden var det lite lugnare och skönsången försvann när vi var halvvägs hemma och ingen hade visat sig må illa av bilturen.

När alla landat hemma och fått mat serverad slocknade de väldigt snabbt och sov drömmande med ryckande små kroppar och lite små ljud. Många nya intryck att lägga in på hårddisken!

Senare hade vi besök av barn och barnbarn. Alla fick en kortare stund ute ihop med Fräcka, Ojzan, 2 små dvärgar, samt storasyster S. Sen däckade gänget igen. Snart dags för sista målet mat och jag misstänker att vi alla vill komma i säng i hyfsad tid i kväll. Är i alla falla vad jag hoppas och tror. Hade tänkt väga valparna i dag, men då alla är ganska avslagna nu får det vänta tills i morgon.

En härlig dag har vi haft! Här kommer lite bilder från dagen utflykt.