Lena

Lena

5 veckor i dag och fullt ös!

HundarPosted by Lena Thu, March 01, 2018 22:20:43

Nu börjar det bli riktigt livat här hemma! Rashundarna har hyfsat tidiga vanor och vill helst inte lägga sig allt för tidigt på kvällen. Jag har jobbat tidigt denna vecka och lyckats smyga i väg lite innan 6 på morgonen. Sen är det husse som fått ta hand om morgonbestyren. Strax efter att jag åkt till jobbet vill de bli utsläppta från valprummet. Då är det full fart genom tunneln ut till köket för frukost. Sen är det till att svabba valprummet, ta ut alla slaktade tidningar och kissiga/bajsiga hundplädar och vädra.

I dag drog jag vinstlotten som fick åka till jobbet. Här hade vi -20 grader på morgonen och vattnet hade frusit. Inte nog med det när Anders fått tinat upp så att vattnet kom i gång gick strömmen. Här med egen brunn innebär strömavbrott inget vatten! Man kan säga att vatten är nödvändigt med 9 valpar i huset, både till att tvätta, städa och blanda till mat. Att tvättmaskinen går varm här behöver jag väl knappt nämna. Efter ca 3 timmar kom strömmen tillbaka som tur var! Men det var en något uppgiven man jag pratade med när jag ringde hem från jobbet.

När jag kommer hem från jobbet är det Anders tur att åka till jobbet för att vila upp sig. Och för min del är det bara att hoppa i de sunkiga hundkläderna och ta tag i resten av dagen. Långa stunder sitter jag bara och tittar på de små när det håller i gång. Det är underhållning på hög nivå kan jag säga. Våran katt är en rolig lekfarbror till valparna, han är verkligen en snäll katt. Men naturligtvis övervakar vi det hela så det inte går över styr.

Dagarna rullar på och när klockan är ca 22 är ordningen återställd här på Stockabo! Och vi är redo för en ny dag.


// Lena