Lena

Lena

Socialiseringsperioden!

HundarPosted by Lena Mon, February 19, 2018 20:33:40

Nu har raskullen gått in i socialiseringsperioden som är mellan 21 dagar- 3 månader. Detta innebär att valparna nu tar kontakt med yttervärlden och de bygger också upp sociala relationer. De får kunskap om sin egen art och det sociala livets regler.

De har nu vidgat sina vyer och flyttat ut ur valplådan så nu har de tillträde till hela valprummet. Alla 9 var ganska snabbt ute på golvet, lite pipande gick de runt för att undersöka och tyckte nog att de kom lite för långt från varandra vissa stunder. Nu är det full fart vakna stunder och när de kommer utanför tidningar, mattor och hundplädar fixar dom det hala golvet bättre och bättre. Samtidigt som flytten ur lådan kom flyttade jag in i vårt sovrum igen. Skönt att sova i sin riktiga säng igen!

Fräcka diar fortfarande valparna men gör det nu oftast stående. Hon är också borta längre stunder från de små liven, men är snabbt på plats om det behövs.

Vi har börjat att ge dem majsvälling med nötfärs i deras matränna föst 2 gånger om dagen men ska nu öka till 3. Om ett par dagar börjar vi blanda i Robur valpfoder som är uppblött.

Just nu är det helt ljuvligt att bara sitta och se på de små lakritstrollen. Ofta händer det när de är mätta, belåtna och har vart aktiva en stund att de kryper upp i knät på oss och somnar gott. Men! De små tortyrredskapen börjar nu att växa fram i käkarna så snart blir det mera smärtsamma möten.

I veckan som kommer blir det en hel del besök här, det ser vi fram mot J


// Lena