Lena

Lena

En vecka i dag!

HundarPosted by Lena Thu, February 01, 2018 22:20:31

För exakt en vecka sedan signalerade valparna att det var dags att födas, och nu när man en vecka senare sitter och njuter av de små dunderklumparna är det svårt att tänka sig att de fortfarande låg i Fräckas mage för en vecka sedan.

Allt är fortsatt lugnt och fint här. Fräcka håller snyggt och rent i valpbädden och sköter om sina små på bästa sätt. Så fort hon varit ute måste hon in till valprummet för att kolla över var och en. Oftast har vi grinden in till valprummet öppen på dagtid så hon kan gå ut och in som hon vill. Vi passar så klart Ojzan så att inte hon går in där. Ojzan är mest intresserad när någon av oss är i rummet, då känner hon sig lite utanför. Men utan tjafs respekterar hon att det är Fräcka som har kommandot när det gäller valparna. Fräcka tar sig nu lite mer egen tid som hon tillbringar med oss soffan, eller i köket när det lagas mat, men då hela tiden med ett öra öppet mot valprummet som den ansvarsfulla mamma hon är.

I går var det dags att kontrollera vikten igen. Vi kunde konstatera en rejäl ökning! Mopsen som var störst vid födseln hade ökat ca 39 % medans lilla tiken Akita som var minst hade en ökning på 58 %. Övriga låg runt 50 %. Jämför vi med övriga kullar vi haft så är det ungefär så här det sett ut.

Eftersom Fräcka nu gör i stort sett gör hela jobbet passar vi på att njuta av lugnet och laddar batterierna för vad som komma skall. Vilket kommer att behövas!

Lite bilder på de små i matkoma smiley

// Lena