Lena

Lena

Dygn 56!

HundarPosted by Lena Wed, January 17, 2018 20:00:15

Nu går vi in i sista dräktighetsveckan och Fräcka mår fortsatt bra. Hon ligger så klart och vilar mycket mer nu och man märker att magen är lite i vägen, särskilt innan hon fått lagt sig i en bekväm ställning. I går mätte vi midja och mage, måttbandet visade: midja, 75 cm och magomfång 95 cm. (ca mått) Minst en gång om natten behöver hon gå ut då det trycker på. Då är det bara att pallra sig upp och slänga på sig jackan utanpå morgonrocken och sätta på sig pannlampan. Vill inte släppa ut henne i mörkret själv då jag anar att hon vill titta ut en lya till sina kommande valpar, hon är väldigt snabb med att vilja böka omkring vid några stora stenbumlingar bakom huset i skogskanten.

Matlusten håller fortfarande i sig med skillnad att hon nu inte längre inhalerar maten, utan äter mer som en normal hund. För att få plats med all mat hon nu ska ha har vi delat upp portionerna så hon får 4 gånger om dagen i stället och naturligtvis blir det också lite extra godsaker. Hon gillar skarpt kapitlet i uppfödarboken ”skäm bort den dräktiga tiken”!

Valprummet är nu inrett. Bardlands valpsäng Deluxe står redo för kull nummer 20. Själv får jag nöja mig med en knarrig ”90” säng som också är på plats. I natt ska vi sova första natten där, och av erfarenhet gissar jag att det blir mest jag som sover där medans hundarna sover inne hos husse i dubbelsängen. Vi har i alla fall provat valpsängen i dag på eftermiddagen, båda hundarna tog plats och somnade gott.

Vi känner oss förberedda!

Fräcka Stilla promenader får det bli. Middagslur i valpsängen. En vanlig syn på kvällskvisten.

// Lena