Lena

Lena

Drygt 2 veckor kvar!

HundarPosted by Lena Fri, January 12, 2018 20:44:34

Man brukar räkna med att dräktighetstiden är 63 dagar + - 5 dagar. Räknar jag med 63 dagar kommer valparna att födas onsdag i vecka 4. Men som sagt det kan bli tidigare eller senare. Fräckas förra kull föddes 60 dagar efter parning.

Fräcka har ökat rejält i omfång nu. Normalt har hon ett midjeomfång på ca 55 cm, i dag ligger hon på 68 cm. Mäter man runt magen strax bakom revbenen har hon ett mått på 84 cm. Det är de sista 2 veckorna tiken brukar svälla ut rejält så vi får se vad det hela slutar.

Fräcka mår bra och matlusten är stor, hon dansar och gör piruetter fortfarande när maten ska serveras. Vi har trappat ner på promenaderna och tar det nu ganska lugnt. När vi sätter oss till ro i soffan på kvällen är det mysigt att lägga handen på hennes mage och känna på rörelsen där inne.

Förra helgen var fästmannen Sixten med flock här på besök. Han visade tydligt att Fräcka är hans tjej och betedde sig väldigt artig och kärleksfullt som den sanne gentleman han är. Vi var uppe i våran skog och körde uppletande med hela gänget. Fräcka lyssnade inte riktigt när jag bad henne att ta det lite lugnt utan öste på i känd stil.

Nu blir det lugnt här hemma fram till att valparna föds. Sen om allt går som det ska är ni välkomna att besöka oss när valparna har passerat 3 veckors ålder.

Tjoho, mot skogen!

SixtenFräckaVilar sig i form

// Lena