Lena

Lena

Dagarna går fort och Fräcka växer!

HundarPosted by Lena Sat, January 06, 2018 20:27:28

Fräcka mår fortsatt bra och har ökat en hel del i omfång. För ett par dagar sedan hade jag upp henne på trimbordet för att raka rent magen, så nu är det förberett för att vara fritt fram till mjölkbaren.

Vi har valt att inte ultraljuda henne. Detta pga att slippa åka till djursjukhuset och utsätta henne för stress och träffa främmande hundar som i huvudsak är där som sjuka och den smittorisk det innebär. Samtidigt är ofta (inte alltid) resultatet tveksamt. Det är ganska vanligt att tiken resorberar någon eller några valpar under dräktighetstiden. Så ett ultraljud visar endast att tiken är dräktig just då, och antalet valpar är svårt att uttala sig om.

Strax innan jul genomgick vår äldre tik 2 stora operationer i en, vilket har inneburit stor focus på henne. Hon har hämtat sig bra, så nu ser vi framåt. Detta har gjort att Fräcka kommit lite i skymundan. Så det var först för ett par dagar sen jag insåg att hon kommit långt i sin dräktighet och att det nu inte är så långt kvar. Lilla hjärtat får nu all den uppmärksamhet som hon förtjänar. Fodergivan har ökats på, vilket hon bara älskar som den matalkoholist hon är. Sist när hon väntade vår S kull var det endast samma dag som valparna föddes hon matvägrade. I skrivande stund ligger Fräcka och Ojzan förnöjt och tuggar på varsitt smarrigt märgben.

// Lena