Lena

Lena

1 valp, lätt som en plätt!

HundarPosted by Lena Wed, September 07, 2016 16:27:19

Eller vad säger ni som nu har hämtat er valp?

Sen i måndags har vi nu bara lilla Selma (CoCo) kvar här hemma. Henne kommer husse Finn och hämtar på lördag, sen är ordningen återställd här hemma. Visst kommer det att bli lite tomt här när alla flyttat. I hela 8 veckor har vi haft fullt focus på de små och deras välbefinnande. Allt har kretsat kring dem med allt vad det innebär, så viss omställning blir det även för oss. Många tror att det är svårt att släppa taget och vinka av dem, men efter 8 härliga, spännande och jobbiga veckor är det dags för valparna att få egna hussar/mattar som kan engagera sig fullt ut för var och en av dem. Men visst känns det ändå lite vemodigt när de åker i väg. Vi är oerhört glada för våra valpköpare och tror och hoppas att vi kommer att ses mycket fram över! Så vi har inte sagt hejdå till valparna, utan på återseende!

Vi har fått glada rapporter från alla valpar som klarat hemresan bra och som nyfiket kollat in sina nya omgivningar och är trygga. Busiga i vaket tillstånd för att sen sova som stockar när de slår sig till ro. Såg en filmsnutt på Shaggy som sov under köksbordet medans en robotdammsugare jobbade för fullt runt omkring honom utan att han rörde en fena.

Selma har nu tagit steget fullt ut här och rör sig fritt i hela huset och sover med oss i sängen. Helt klart en omställning för henne också när hon blivit ensamvalp här i huset. Tror inte hon klagar speciellt mycket nu när hon som ensam valp får all uppmärksamhet.
S bor kvar här i Vårgårda hos våran son Kalle och hans fru Mikaela. Så henne får vi fortsätta följa på nära håll. Barnbarnet Theodor 5 år har redan superinkallning på henne, de har han tränat med alla valpar redan i valphagen. Familjens 2 dvärgschnauzrar har fått lite att stå i!

Här har vi Svea som kommer att kallas Hera. Hon bor på bryngenäs slott utanför Alingsås. Matte Åsa Kaså hade tidigare Bardlands Fedina. Då Åsa och Frank är ägare till Alingsås djursjukhus kommer hon nog att tillbringa en del tid där. Det var där hon och syskonen såg dagens ljus.


Skojja har flyttat hem till Barbro Svenningson och Christer Edfeldt i Vaggeryd. Hennes nya kompis är riesenschnauzern Sorry som Barbro tävlar elitspår med. Skojja hoppas vi ska bli en liten rapportstjärna.

Shaggy har blivit värmlänning och bor i Karlskoga med Theres Äremalm. Med sina tidigare riesen har Theres tränat räddning, så det blir det nog för Shaggy också. Therse har också fixat en handler som ska springa vänstervarv. Han är en snygg kille!

Här är Saga med husse KA. Flytten gick till Göteborg. KA hade tidigare internationella räddningshunden Carlshill´s Amanda som är släkt med Fräcka. KA jobbar med att utbilda hundförare inom försvaret. Vad Saga får för utbildning får framtiden utvisa.

Scooby-Doo har flyttat till Dalarö och skärgården. Matte är Mia Lindblom. Scooby är Mias 3:e hund från Bardlands. Hugo som föddes 2002 var utbildad räddningshund både på land och till sjöss. Räddningshunden Bardlands Prins Putte får nog lite att stå i nu när det blivit smått i huset!

Sherry har flyttat till Inger och Ingemar Russberg som bor på Vargön. 1995 föddes Bardlands första kull, därifrån hade Inger A´Clipper som var bevakningshund för hemvärnet. Nu har de Bardlands Lufsen som är en glad pensionär på 10 år. Vi får hoppas att Sherry visar lite vördnad och respekt för sin nye kompis!

Lilla Selma ligger i "finsoffan" och tuggar märgben i väntan på sin husse. Inget är som väntans tider!

// Lena