Lena

Lena

Bilåkning!

HundarPosted by Lena Sun, August 28, 2016 21:56:50

I dag var det dags för de små godisarna att träna bilåkning. Med tanke på att de föddes på ”vårt” djursjukhus blev detta andra gången för dem. Denna gång var de ju mera medvetna om vad som hände. Det blev en liten tur på ca 5 km innan vi parkerade nere vid vår sjö. In med 4 valpar i varje bur, Ojzan och Fräcka fick ta plats framför i ett nerfällt baksäte. Alla sjöng och lät under turen, men ingen kräktes eller verkade må dåligt. Väl framme hade vi laddat med både filmkamera och vanlig kamera för att dokumentera det hela. Men det blev inte mycket filmat då vi hade fullt sjå att hålla reda på alla. Som tur var hade vi Kalle och Mikaela med oss, annars vette sjutton om vi hade rett upp det hela. Vi trodde att det hela skulle gå lugnt till när de kom ut på okänd mark. Men icke! Så fort de kom ut ur bilen var det fullt ös som gällde och alla sprang omkring åt alla håll helt obekymrade. Eftersom vi var 4 som höll koll på de små försökte vi koncentrera oss på 2 var. Inte helt lätt vi ropade komsikomsi på de små, och till varandra ”hur många har ni där??” . Efter en svettig stund fick vi samlat ihop alla i bilen och kontrollräknat igen för femtielfte gången. På vägen hem var det något lugnare i bilen och efter en kort stund här hemma efter lite majsvälling sov alla gott en bra stund med små ryckningar i hela kroppen.

Regnet har mestadels vart ihållande här i dag. Lite motvilja att gå ut, men när de väl kommit ut och blött ner sig har det vart full rejs i valphagen. Mycket bus inomhus har det blivit. Vi har det senaste lyft in valparna en och en i vardagsrummet så de har fått spatsera omkring där och upptäcka lite nytt. Att se på TV var något nytt och en häftig upplevelse. Helt plötsligt när vi satt där med en valp upptäckte vi att vi hade 2 valpar i rummet. Någon hade tatt sig över kanten på tunneln och ville vara med. Detta upprepades några gånger av olika valpar. Alltså dags att lägga på taket på tunneln! Så nu kan vi fortsätta att sitta själva i vardagsrummet, och själva välja om vi vill ha sällskap där. Att det nu blev mörkare att passera tunneln hade ingen något problem med.

Hade tänkt genomföra valptest i dag. Men pga vissa omständigheter blev det inte så. Vi får se om det blir möjligt i morgon. Alla valpar har i alla fall vart utanför valphagen en och en. De visar stor nyfikenhet och är ganska obekymrade.
Blött att ta sig ut i dag smiley
På väg smiley
Spännande med nya marker smiley
Hur kul som helst smiley
Gammal båt måste undersökas smiley
På väg mot sjön smiley
Många nya dofter smiley
Och många suddiga kort på en brokig skara smiley

// Lena