Lena

Lena

Flytten närmar sig med stormsteg!

HundarPosted by Lena Thu, August 25, 2016 11:59:28

Förstår inte hur det är, trots tidiga mornar, sena kvällar samt lite vakentid på natten tycker jag inte att dagen räcker till. Finns några saker till som vi ska klara av innan flytten. Så det är inte mycket annat att göra än att ta ännu några dagar ledigt från jobbet. Är ganska mycket pyssel nu med de små och allt runt omkring, så det blir bra!

Alla är väldigt sällskapliga! Särskilt märks det nattetid då de sover själva i valprummet. Om någon av dem vaknar mitt i natten och plötsligt kommer på att ” Hjälp vi är själva här”! Blir det genast högljudda protester som ingen orkar höra på så värst länge. Då får vi gå in till dem och trösta och berätta att de snart kommer att få en alldeles egen husse eller matte som de inte behöver dela med 7 syskon. Då somnar de snart gott igen.

Solen fortsätter att lysa i valphagen, även om nätterna är kyliga. Ojzan är mer i valphagen än Fräcka för tillfället. Medan Ojzan spatserar omkring med de små och håller ordning på alla föremål (som hon också gärna snor med sig och lägger utanför hagen) ligger mamma Fräcka och gassar på altan. Ojzan är också den som håller koll på besökare och vill gärna godkänna både tvåbenta och fyrbenta innan de får lov att komma in. När det är okejat och klart blir i alla fall inte de tvåbenta av med henne. Så man kan säga att hon hittat sin uppgift i flocken. Och tur är väl det då det inte blir så mycket annan aktivitet i nuläget då allt kretsar runt valparna. Fräckas uppgift blir allt mer att fostra. Det kan hända att någon av valparna först ignorerar den första tillsägelsen, då tar hon om det igen och snart blir det ordning och reda, åtminstone för en liten stund. Hon är trots allt en ganska tåliga mamma. När hon i stående ställning tar emot alla 8 då de vill ha en stund i mjölkbaren är det nästan så att alla tassar släpper mark.

Valparna har också hunnit bekanta sig med vår katt Morris. Morris har alltid varit förtjust i Fräcka och är inte främmande för att ligga nära henne. Men sen valparna kom har det blivit konstigt här hemma tycker Morris. Kattluckan i köket är stängd förutom nattetid. Så nu får han lockas in på kvällen och bli buren genom köket. Men både katten och valparna är nyfikna små liv, så när dörren stod på glänt in till badrummet passade de på att presentera sig för varandra. Det var ett riktigt skådespel att se.

Nu laddar vi batterierna inför sista veckan!

Även före detta valpar trivs i valphagensmiley
Plopp smiley
Buskulsmiley
Nobless smileyOjzan har lite att hålla ordning på smiley
Ojzan och CoCo in action smiley
Fina flickorsmiley
Crispi smileyTosca smiley

// Lena