Lena

Lena

6 veckor och exteriörbeskrivna!

HundarPosted by Lena Fri, August 19, 2016 22:37:24

När valpar är 6 veckor ska man kunna se lite hur de kommer att se ut som vuxna. Tittar man när de är 7-8 veckor har de ofta dragit i väg åt nåt håll och är mer oproportionerliga. Så i dag har vi haft en god vän och uppfödarkollega här på besök som är riktigt duktig på anatomi. Mycket intressant att se och höra henne beskriva varje valp. Hela kullen fick excellent och endast små detaljer skiljde dem åt. Alla hade tillräckliga förbröst medans några hade utomordentliga. Bra bett och fina bakdelsvinklar, lite olika bredd på underkäkarna och framdelsvinklarna. Fina stop på flera. Några med bra bröstkorgsdjup vilket oftast saknas. Fronten/framdelen kan förändras när de växer till sig medans kors och bakdelsvinklar inte förändras nämnvärt. Vi får se hur det här stämmer när de vuxit i kostymen fult ut.

Dags för vägning igen. Största hanen Plopp har precis passerat 6 kilo. Tikarna och Japp ligger mellan 4200-4970 g. När jag jämför med tidigare kullar är dock Plopp ingen jätte utan ganska lik snittet medans övriga är något lättare enligt statistiken.

På dagarna är det fortsatt fullt ös i valphagen. Nyheter som presenteras där är intressanta vilket tyder på bra nyfikenhet. Leksaker som hänger i linorna måste bytas ut med täta intervaller, märks tydligt när man bytt ut någon leksak, då är alla där och kollar och anfaller. Fräcka har precis börjat med små tillrättavisningar när det gäller ordning och reda här. Och det är först vid 6 veckors ålder en valp kan ta en tillrättavisning så det är fantastiskt att se att allt är som det ska vara och hur de tar till sig.

Tänk att det bara är ca 2 veckor kvar innan godisarna flyttar hemifrån. Blandade känslor!

Rutschkana, mamma Fräcka håller ett öga smiley
En gammal tvättmaskinstrumma, spännande smiley
Bästa utsiktsplatsensmiley
Buskul smiley
Å här ligger min strumpasmiley
smiley
Vägning smiley
Kvällsrejs smiley

// Lena