Lena

Lena

Lugnet har lägrat sig!

HundarPosted by Lena Tue, August 16, 2016 23:04:09

Denna vecka har börjat bra. Semester igen och strålande väder. Det innebär att valparna vistas utomhus större delen av dagen. De kan vakna allt från kl 5 och framåt men är då oftast nöjda med att någon av oss går in till dem en stund för lite gos och att få lite di från mamma Fräcka. Sen kan vi somna om ett par timmar innan vi tar tag i dagen. Efter frukost och bus här i köket somnar de nöjda om medans vi städar undan i valprummet, när de sovit klart är det full rulle i valphagen. Vi presenterar nya sensationer undan för undan och alla visar stor nyfikenhet på nya attraktioner. Så här långt märker vi ingen större skillnad på valparnas sätt att vara. Exteriört finns vissa skillnader och jag vågar påstå att jag nu känner igen samtliga utan att se märkningen på dem.

Vi har fullt upp med besök här, både valpköpare och andra från Bardlandsfamiljen som bara vill komma och se och snusa lite på valparna, även grannar och övrig släkt besöker oss. Trevligt för oss och nyttigt för valparna. Hade ju inte varit roligt att sitta här med en kull och inte ha någon som hälsade på. Vårat ombud från Agria var här i dag med nyttig information och presenter till de små. Så nu har vi uppdaterat våra försäkringar till det bästa.

Nu när jag har semester kan jag ägna Ojzan och Fräcka lite egen tid när husse är hemma på förmiddagen. Körde några lydnadsmoment med Fräcka i dag vilket uppskattades stort. Hon var glad och ivrig men man märker att lydnad är färskvara så det kommer att finnas mycket att fila på. Men viljan finns!

Nu sussar de små liven gott och jag sitter här i lugn och ro i ett nysvabbat kök. Morgondagens foder har blötlagts och sista tvätten är upphängd och tvättmaskinen får några timmars ledighet. Har alltid undrat hur många maskiner tvätt man kör under tiden med en valpkull. Denna gång har jag koll på det. Vi har nu precis kört den 130:e maskinen! Snart väntar sängen innan det blir nya tag i morgon här i Bardlandsyran.
Picknick på "berget" smiley
Rinnande vatten i valphagensmiley
Nobless tar sig en tupplursmiley
Geisha har full focus smiley
Lekstugan är ett populärt tillhåll smiley
Fullt ös smiley
smiley