Lena

Lena

Tillbaka till vardagen!

HundarPosted by Lena Mon, August 08, 2016 12:56:40

Efter drygt 4 veckors ledighet väntar jobbet igen. Fast jag knappt varit utanför hemmet dessa veckor har det verkligen varit en händelserik semester då våra Godisar under den här tiden sett världens ljus för att sen utvecklas varje dag. Nu ska jag ta mig en funderare på hur resten av tiden med valparna ska planeras. Har mera semester att ta ut + en massa komptimmar som kan användas, så mer ledighet blir det här helt klart.

Full fart är det här! Stora delar av tiden är valparna numera med oss i köket där maten serveras. För att ta sig ut till köket måste valparna passera en tunnel på dryga 4,8 meter för att skona vardagsrummet. Första gången tog det lite tid och de vände om efter halva vägen. Men nu har de fattat poängen och det är full fart ut till köket. Det går inte lika fort åt andra hållet när de ska tillbaka in till valprummet där de fortfarande sover, då får det bli lite hjälp på traven.

Valphagen börjar ta form. Husse har byggt en inhägnad i trädgården som nu ska inredas med diverse bråte. Vi har haft ute de små kortare stunder vilket uppskattas stort. Och med alla dessa sensationer blir det allt mera tråkigt att ”bara” vistas i valprummet, men jag an säga att det inte tar allt för lång tid innan 8 små valpar sussar gott efter dagens äventyr.

Alla är väldigt sällskapliga. När de tycker att de sovit klart vill de umgås. Tidigt på morgonen kan det vara ett fasligt liv och klängande på skivan i dörröppningen till valprummet. Då räcker det oftast att gå in och lägga sig där en stund och bara gosa ihop med Fräcka som ger dem lite di. Sen somnar de om ett par timmar innan det är dags för frukost i köket. Sen är cirkusen i gång med städ och tvättmaskinen går varm.

I dag på morgonen har regnet periodvis öst ner här, så ingen utgång nu på fm. Kanske kan bli när Husse kommer hem och tar vid andra skiftet. Senare i dag ska de avmaskas för andra gången. Kalle och Mikaela kommer hit och hjälper Husse med det och om vädret tillåter kommer de nog att få skutta omkring en stund i valphagen också.

Nu ska jag ladda om för det ”riktiga” jobbet och när jag kommer hem efter midnatt kommer jag nog inte att kunna komma in obemärkt i sovrummet utan att få ta svängen in till de små sällskapssjuka liven innan det kan bli nattro.

Tunneln genom vardagsrummet.
Snart blir det mat i köketsmiley
Frisk luft i näsan!
smiley
Möte med dvärgen Stormasmiley
Hela gängetsmiley
Hm... vem gömmer sig i röret?
Lilla Twix tittar ut smiley
Lite di och gos med barnbarnen smiley

// Lena