Lena

Lena

Vassa små hundar och utomhuspremiär!

HundarPosted by Lena Thu, August 04, 2016 21:47:35

Nu är det ganska livat i valprummet de vakna perioderna. Det morras, brottas och slits i upphängda leksaker. Nu har även de små tortyrredskapen som kallas tänder kommit ganska långt på de flesta. Så det är inte helt smärtfritt att umgås med Godisarna just nu. Men alla vi som har Riesen vet ju att det kan göra lite ont att ha hund även om de är vänligt sinnade. Och det ska börjas i tid!

Mat serveras 3 gånger om dagen. Majsvälling nu i större mängd och i ett av målen blandar vi i Robur. Väldigt uppskattat och alla har god aptit, brås väl på sin mor kan jag tro. De diar gärna också, allt oftare står Fräcka upp vilket de börjar behärska riktigt bra. När Fräcka ger di liggandes är det numera ganska trångt i mjölkbaren!

Lilla hallen utanför valprummet är en ny plats att vara på när vi svabbar av golvet och byter plädar och tidningar, och alla börjar fatta att det finns ett liv utanför valprummet. I dag passade vi på att låta dem komma utomhus en kort stund mellan regnskurarna. Vi hade bra hjälp av Sarah, (Bardlands Otis matte) som var här och hälsade på. Jag lyfte ut dem genom fönstret till Husse och Sarah som tog emot på utsidan för att sätta dem på en pläd som vi placerat utanför. Det tog inte långa stunden innan de tog sig utanför pläden för att känna på det gröna gräset. 8 små nyfikna valpar med svansarna högt i vädret fick för första gången upptäcka världen utanför väggarna. Denna upptäckt varade ca 15 minuter innan vi slussade in dem igen. Det låter inte så länge men det räcker gott och väl så här första gången. Väl inne igen somnade de snabbt och sov länge för att lägga in alla nya intryck på hårddisken.

Många besök har vi haft de sista dagarna här, både nya och gamla bekantskaper. Många skratt och roliga möten för både oss och hundarna. I morgon fyller Godishundarna 4 veckor och valpgörat eskalerar för vår del. En arbetsam tid kvar, men ett kärt besvär är det med att få se fortsatt utveckling för våra små juveler.

Plopp och Twix.
Välling i hela ansiktet smiley
Här får vi vänta medans personalen städar smiley
Utomhuspremiär!

Mat smakar alltid bra, även utomhussmiley
Ojzan är en utomordentlig Nanny smiley
Hela gänget smiley

// Lena