Lena

Lena

En ny värld öppnar sig!

HundarPosted by Lena Thu, July 28, 2016 21:17:33

De små valparna växer och frodas för varje dag och gör ideligen nya små framsteg. Vi märker nu att dom hör, och när vi går in i valprummet följer de rörelser från oss med både syn och doft. I går var det dags för den första lilla smakportionen bestående av majsvälling med nötfärs i. Vi tog ut en och en ur valplådan för att servera en lite portion, när de ätit klart var de som stod på tur hur ivriga som helst när de kände den goa doften från de som sölat ner sig.

Idag har vi ägnat dagen till att möblera om i valprummet. Min säng har flyttat ut, väggarna har fått skydd av masonitskivor, ett litet bo har inretts och en stor madrass har lagts på golvet + en massa mattor att promenera runt på.

Repris från gårdagen med den goda majsvällingen, och i dag var de än mera ivriga och visste precis vad som var på gång. När alla var mätta och belåtna… ja,ja alla ville nog äta ännu mera för att bli belåtna men vi får vara lite försiktiga och öka på mängden mat sakta för att tänka på de små magarna.

Efter maten var det dags att plocka bort kortsidan på valplådan, alltså fritt fram att ta sig ut i stora världen utanför tryggheten. Tidigare brukar vi noterat vem som är den förste att ta steget ur lådan. Men det gick inte riktigt lätt då alla i stort sett vällde ur valplådan. Väl ute på golvet var det små valpar med ganska långa kroppar som undersökte det nya som erbjöds. Mamma Fräcka låg på madrassen på golvet och beskådade det hela. Snart hade hela flocken kravlat upp till henne för att ta plats i mjölkbaren. Efter lite di och alla nya intryck slocknade de gott allihop. Nu återstår det att se om godisarna vill spendera natten i valplådan eller om de föredrar att ligga ute i rummet. Som småbarnsförälder sover jag med ena örat likt en parabol. Men en sak är säkert i kväll flyttar jag in till Husse och Ojzan i min egen säng efter flera veckor i en knarrande 90 säng.

Smarrigt värresmiley
Fräcka är redo för tvätt smiley
Lådan har öppnat sig smiley
Slocknat smiley
Nu ska här sovas, nya intryck att lagra!