Lena

Lena

Flocken hel igen!

HundarPosted by Lena Mon, July 25, 2016 21:24:19

I går kom husse hem igen efter sin vistelse på Kopparbo och Riesenläger. Det är vi alla glada för och gladast är nog Ojzan som nu får sällskap i sängen nattetid då jag fortfarande sover med Fräcka och valparna i valprummet. Efter en lång hälsningscermoni var Fräcka ivrig att få med sig Husse till valplådan för att visa upp de små och utvecklingen som skett under de 11 dagar han varit borta. Att Husse är hemma igen innebär att jag kan ta med både Fräcka och Ojzan ner till sjön för härliga bad nu när sommarvärmen är här. Detta är verkligen uppskattat!

Utvecklingen går framåt dag för dag. Vakentiden är nu allt längre, man räknar med att valpen nu är vaken ca 35% av tiden. Resten av tiden upptas av lugn respektive aktiv sömn. Luktsinnet har också utvecklats betydligt, det märks framför allt när det är dags för smakportionen av nötfärs mosat i äggula. Jösses vad ivriga de är! Lapningsreflexen kommer också under den här perioden, ca 18:e dygnet, så snart är det dags att ge nötfärsen ihop med majsvälling. Vilket är söligt värre, men ÅH så gott!

I dag har samtliga fått sina klor klippta och blivit vägda igen. Alla skötte sig fint och viktkurvan ser bra ut för alla. Snart börjar det bli dags att öppna upp valplådan för att utforska den stora världen utanför, dvs valprummet som första destination.

Detta är ju Bardlands S kull och de flesta som väntar på sin valp har bestämt ett namn på S som valpen ska bära med sig i stamtavlan. Till er som inte lämnat/bestämt namn, vänligen hör av er så det är klart när valparna ska registreras. Ojzan och Husse smiley
Efter vågen väntar kloklippningsmiley
Nyklippta klor, skönt för Fräcka!
smiley Nöjda små godisar
Efter manikyr, det tar på krafterna!
Mamma Fräcka väntar artigt på resterna av nötfärssmiley

// Lena