Lena

Lena

Första veckan har passerat.

HundarPosted by Lena Sat, July 16, 2016 21:37:34

Nu har valparna passerat första veckan och vi börjar få in en rytm. De första dygnen är man ju alltid lite orolig för att allt ska fungera, att tiken ska ha tillräckligt med mat, att det inte ska bli mjölkstockning, går valparna upp tillräckligt i vikt mm. Så det känns skönt nu efter första veckan när man ser hur viktkurvan har stigit stadigt uppåt för samtliga.

Dagen brukar börja med att Fräcka kommer upp i min säng runt halv7 snåret, då vill hon ut för att sen få mat. Sen kan vi somna om en stund. När jag sen går upp för att inta min frukost har hon de senaste dagarna suttit med mig och Ojzan framför morgon TV:n för att få en liten smakbit av min macka. Sen är det bråttom in till bebborna igen. Men stunderna som hon är med mig och Ojzan utanför valprummet blir fler även om det är kortare stunder. De första dagarna hann hon knappt ut och kissa innan hon skulle in till de små igen. Precis som de ska vara!

I går hörde jag en väldigt missnöjd liten valp, det var CoCo som lyckats ta sig över kanten på valplådan. I morse vaknade jag av samma läte då var det Japp som kommit på fel sida lådan. Styrseln i benen börjar ta form och framåtandan är det inget fel på! Så i dag var det dags att skruva upp extra skivan på valplådan. Så nu ska de inte kunna ta sig över. De får snällt vänta ett par veckor till innan de får ta sig ut ur ”lyan” för att upptäcka världen utanför boet.

Vi har haft ett stort antal valpintressenter på denna kull. Flera hanhundsintressenter som vi gärna ville skulle få en valp blir tyvärr utan nu då det bara blev 2 hanar. Och som oftast var de ännu flera i kö för att få en tikvalp. Jag önskar verkligen er som inte får en valp nu ur denna kull lycka till med att hitta valp på annat håll. Jag vet att en intressant kombination hos en annan uppfödare är på gång. Så håll koll eller kontakta mig om ni undrar.

Vi har en tikvalp kvar som vi håller på ett litet tag, jag förväntas få svar inom en vecka först då kan vi planera hennes framtid.

Lite bilder på godisvalparna:

// Lena