Lena

Lena

Alla valpar har flyttat, nu följer en ny tid!

HundarPosted by Lena Sat, March 31, 2018 20:45:28

I dag var det dagen D för de två sista killarna att flytta hemifrån. På förmiddagen vinkade vi av Theodor som flyttade till Onsala. Senare kom Tjabos husse och matte för att hämta hem sin efterlängtade kille till Skara. Tjabo kommer att kallas för Bosse. Nu har vi fått rapporter från båda som kommit lyckligt hem och skött sig fint.

Vi har hunnit röja bort allt i valprummet, städat och iordningställt hemmet. Borta är linor med leksaker som hängt i taket, travar med tidningar och toarullar som varit utplacerade lite varstans. Gamla trasmattor och hundplädar ligger på kö ute på altan och väntar på tvättmaskinen som hittills har körts 165 gånger under 9 veckor.

Nu väntar en ny tid för Tuffa som familjehund, hon tittade sig förvånat omkring när det nu var fritt fram överallt, och i skrivande stund ligger hon ihop med Ojzan och Fräcka och gnager på ett märgben.

Vi är så nöjda med våran raskull som vi haft allt focus på en lång tid. Det hela börjar redan i planeringsstadiet. Många timmar framför datorn för att studera SKK:s hunddata för att hitta en lämplig partner. Det är först och främst MH vi tittar på, det tycker vi säger mest. Mycket av dagens MT kan tränas in. Vi tittar inte bara på föräldradjur utan även syskon och bakåt i leden. Vad det gäller kullens pappa Sixten har vi inte bara läst protokoll utan haft förmånen att följa honom (och en del av hans syskon) sen valptiden.

När väl hane är bestämd väntar vi på löp och att tycke ska uppstå. När allt har klaffat på bästa sätt följer en tid där man ständigt studerar tiken för att hitta tecken på dräktighet. När man sen konstaterar att tiken är dräktig funderar man på vad det ska bli för antal, samt fördelning. Under tiden man väntar tar man emot en massa samtal från intressenter för kommande kull.

När allt är planerat i minsta detalj och kullen föds går man in i en ny fas. Fräcka och jag sover ihop med valparna de första 3 veckorna och allt är lugnt. Sen börjar en intensiv period med många besök samtidigt som valparna kräver mer och mer.

Nu har vi klarat av 9 veckor ihop med våra valpar och med allt vad det innebär. Vi har försökt att ge våra valpar en så bra start i livet det bara går. De har fått en hel del miljöträning, upptäcka nya miljöer, åkt bil, träffat många nya människor i alla åldrar. De har också fått egentid utanför den trygga flocken vilket de skött galant. Även hundar vi litar på har fått träffa de små. Katten Morris har också visat sig från sin bästa sida och varit ett intressant ”objekt” för de små.

Nu får allt återgå till det normala och focus på Tuffa, Fräcka och Ojzan prioriteras. Det betyder inte att vi sätter punkt här för vår raskull. Nu hoppas vi på en livslång kontakt med de små och deras nya liv där vi vill följa alla i med och motgång. Vi har fått flera förfrågningar på nästa kull, när det blir får framtiden utvisa.

Lycka till i livet älskade små valpar med era nya familjer!
Flytten från Stockabo!

HundarPosted by Lena Sat, March 24, 2018 20:44:06

I torsdags var våran raskull 8 veckor vilket betyder att det är dags att flytta hemifrån. En spännande tid för både oss och våra valpköpare.

Tapper var första killen att lämna boet, han blev hämtad på torsdagsmorgonen. Flytten gick till Staffanstorp.

Efter det var det dags för lilla Tosca Kakan. Hon fick en betydligt kortare resa till sitt nya hem i Tämta, där hon dessutom vart på utflykt tidigare.

Redan här tyckte vi att det nästan blev lite tomt, men det var bara början. Fredag var det dags att vinka av ytterligare 3. Tore Gandalf flyttade ut som nummer 1 på fredagen. Han flyttade till Haninge. Strax efter att han åkt kom Terminators nya familj för att hämta hem sin lille juvel till Gråbo. Terminator kallas för Sigge. På kvällen flyttade Thuresson, även han fick en lite kortare resa. Han är nu bosatt i Främmestad som ligger utanför Nossebro.

I dag på morgonen nästan ekade det i valprummet när vi blev väckta vid 5 tiden av endast 4 valpar. Men SÅ lättstädat det var! Senare på dagen kom Tottes familj för att hämta sin nya familjemedlem. Flytten gick till Töreboda och nu har vi endast 2 killar till som ska flytta.

Tjabo får vänta tills på påskafton, då kommer hans husse och matte hem från sin solsemester och vi hoppas att de är utvilade för det som komma skall.

Även Theodor kommer att flytta på påskafton, hans matte åkte på influensa så olägligt. Ingen höjdare att få hem en liten valp under sådana omständigheter. Därför får han bo kvar en vecka så att de får en så bra start som möjligt.

Lilla Tuffa får inte flytta utan blir som planerat kvar här hos oss. Så hon får vänta en vecka, då blir det en liten omställning för henne. En liten flytt blir det ju förstås, hon får då flytta in till oss i sovrummet. Men så länge de 2 bröderna är kvar får hon campera med dem i valprummet.

Vi har fått ta emot glada rapporter, bilder och filmsnuttar från de som flyttat. Där har det berättats om valpar som undersökt sina nya hem med stor nyfikenhet. Många av valparnas nya familjer har hundar sen tidigare. ”Våra” valpar har snabbt knutit nya band med dessa och allt har funkat bra.

Vi ser fram mot fortsatta rapporter och att träffa er i framtiden. All lycka till er.

Är lite störd på mig själv, brukar alltid fota valparna och nya ägarna när de hämtas. Detta har jag missat totalt denna gång! Hoppas jag senare kan lägga upp lite bilder här.


// LenaBesiktigade UA!

HundarPosted by Lena Tue, March 20, 2018 21:24:06

I dag var det dags för en ny biltur, denna gång till Alingsås djursjukhus för besiktning, vaccination och chippmärkning. En 2 mils resa, även denna gång bjöds det på skönsång i bilen men inget illamående som skönt är.

Väl framme lastade vi in ena halvan av gänget som nyfiket traskade omkring och undersökte rummet innan det var dags att komma upp på bordet för besiktning. Allt gick väldigt smidigt och när de 4 första var klara fick de återgå till bilen och resterande 5 fick komma in. Många dofter för de små att ta in. Vi hade lite sjå ett tag att passa sladdar och annat som var olämpligt att sätta de sylvassa tänderna i. Någon hittade knappen som sänker och höjer undersökningsbordet så det gick lite upp och ner ett tag. När de tyckte att rummet var avsynat var det nog så att de var lite trötta efter biltur och väntande, då la de sig helt enkelt till rätta på golvet och tog en liten powernap. Alla 9 blev besiktigade utan anmärkning på samtliga punkter. Härligt! Och glad blir man när veterinären berömmer oss för en jämn och fin kull med väldigt sociala valpar.

Hemma igen kunde vi konstatera att ingen mått illa på hemvägen heller. Alla blev utsläppta och fick vara ute och springa av sig lite innan det var dags för den efterlängtade maten. Strax efteråt sov de som stockar hela högen.

Vi vägde valparna på kvällen och det är några riktiga små dunderklumpar. Lättast är fortfarande tikarna, Lagotto 7,9 kilo och Akita 8 kg. Hanarna är väldigt jämna förutom Terriern som vägde 8,3. Resten ligger runt ca 9,5.

Nu hoppas vi alla sover gott efter dagens äventyr och drömmer sött om sina nya familjer som de snart ska få flytta hem till.


//Lena9 små valpar på utflykt!

HundarPosted by Lena Sun, March 18, 2018 19:53:22

I dag började dagen tidigt! Redan klockan 4 i morse var det någon i valprummet som var väldigt sällskapssjuk. Det var bara att stiga upp och kliva in till valparna och röja undan det värsta och när vi gosat en stund var alla nöjda men då det var jobbdag för mig i dag och klockan skulle ringa 05:15 var det ingen ide att somna om. När alla fått sin morgonmat och jag fått i mig ett par baljor kaffe var det dags att åka till jobbet, vid det laget sov alla gott i köket.

Eftersom dagen bjöd på ett helt underbart väder kompade jag ut vi lunchtid. Vi hade bestämt oss för en liten utflykt som innebar en ca 2 mils bilresa till Tämta och att rashundarna skulle få känna på en helt ny miljö. När vi ”packat” in valparna i hundburen och Fräcka i baksätet kunde vi njuta av resan och 9 skönsjungande små valpar bak i bilen. Positivt var att ingen mådde dåligt av bilturen.

När vi kom fram hade vi god hjälp av Kent och Lotta som om några dagar blir husse och matte till en av tikarna att lasta ur gänget. Dom hann knappt ner på backen innan det var fullt ös och alla skulle undersöka allt nytt. Det blev många nya intryck, en öppen grusplan där snön smällt undan, uppskottade snövallar att krångla upp och ner i. En fälld fura var också uppskattad att härja runt i, trapporna vid ingången måste ju också provas. Sen fanns en öppen carport med en massa intressanta saker som såklart också måste undersökas. Vi hade ganska fullt upp att hålla koll på var alla befann sig! Vi räknade otaliga gånger till 9 för att inte missa någon. Vi är väldigt nöjda med hur alla betedde sig. Stor nyfikenhet och framåtanda gällde för samtliga. Vi bjöds på kaffe och nybakad sockerkaka i solskenet innan det var dags att samla in flocken för att fara hemåt och räknade till 9 igen minst 3 gånger innan bakluckan stängdes. På hemfärden var det lite lugnare och skönsången försvann när vi var halvvägs hemma och ingen hade visat sig må illa av bilturen.

När alla landat hemma och fått mat serverad slocknade de väldigt snabbt och sov drömmande med ryckande små kroppar och lite små ljud. Många nya intryck att lägga in på hårddisken!

Senare hade vi besök av barn och barnbarn. Alla fick en kortare stund ute ihop med Fräcka, Ojzan, 2 små dvärgar, samt storasyster S. Sen däckade gänget igen. Snart dags för sista målet mat och jag misstänker att vi alla vill komma i säng i hyfsad tid i kväll. Är i alla falla vad jag hoppas och tror. Hade tänkt väga valparna i dag, men då alla är ganska avslagna nu får det vänta tills i morgon.

En härlig dag har vi haft! Här kommer lite bilder från dagen utflykt.
En intensiv tid!

HundarPosted by Lena Tue, March 13, 2018 23:01:44

Nu går vi på högvarv här, många besöker oss vilket vi tycker är roligt. Valparna kräver allt mer tid när det gäller aktivering. Samtidigt som vi jobbar har vi ändå fått in ett bra flyt för att få allt att gå runt, lite extra lediga dagar får det ändå bli för att allt ska funka.

Nu är läget lugnt här och valparna är nattade och insläppta i ett nystädat fräscht valprum som 10 minuter senare ser ut som en krigszon. Utlagda tidningar är slaktade, det mesta av innehållet i vattenskålen är utsölat och flera bajshögar syns. Men nu efter en sista koll är det ordning för en stund igen. Dagens sista tvätt är upphängd och katten vågar sig in. Tyst och fridfullt!

Vädret har ju inte varit helt på vår sida. Vi har fått massor av snö i omgångar. Men de sista dagarna har det varit plusgrader och vi har passat på att ta ut valparna korta stunder. Alla har fått komma ut ihop på altanen där de har haft häftiga röj. Vi har också haft ute en och en på tomten. Det är en stor händelse för dem när de får komma ut själva och inte har flocken med sig. Men de har visat stor nyfikenhet. När de strosat omkring en stund och nosat på omgivningen är det full fart!

I helgen som var har de fått träffa sin pappa Sixten. Det var ett intressant möte. Sixten skötte sig exemplariskt och Fräcka hade inga som helst problem med att han var med här inne. Samtidigt var storasyster S här som har träffat valparna flera gånger. När Sixten klev in genom dörren tyckte S att det nog var bäst att överblicka det hela. Hon gick hela tiden mellan Sixten och valparna innan hon insåg att det nog inte var någon fara för de små. Att Sixten var en kille att lita på insåg hon ganska snart.

Nu väntar sängen här, gissar att de små vaknar till när kennelpappan kommer hem från jobbet runt midnatt. Då får de umgås en stund innan vi somnar om och laddar batterierna för en ny dag i Bardlandslandet smiley


Sömn är överskattat!

HundarPosted by Lena Thu, March 08, 2018 07:45:40

I dag firar vår raskull 6 veckor. Veckorna har bara susat i väg. Tyckte det var alldeles nyss de låg i valplådan och då man visste var man hade dem.

Dagen för valparna börjar oftast vid 6 tiden då talar *läs skriker* alla om på samma gång att de nästa är på väg att svälta ihjäl. Så det är bara att gå upp och släppa ut dem från valprummet där de fortfarande sover. Efter maten är det dags att ta tag i barnkammaren, plocka, svabba golv och byta till torra mattor och hundplädar samt vädra. I köket är det full fart en stund innan hela flocken somnar om. Sen rullar dagen på med tvätt och bajsplockning mm. Intensivast är de på morgonen och runt 8-9 tiden på kvällen när det är läggdags då går det vilt till när vi fått in dem i valprummet. Nyinlagda tidningar ryker omkring som konfetti och allt blir snart en enda röra igen. Men efter kvällsröjet somnar de gott. Men det är inte helt hundra att de sover hela natten. Någon vaknar ibland och kommer då på att han eller hon nog är ensammast i hela världen! Då är det lättast att gå in till dem en stund, då lugnar de snart ner sig. Fräcka går också in så de får sig en liten slurk från mjölkbaren. Så här är det full fart precis som de ska vara!

Alla vill ha nya sensationer presenterade och det gäller att uppdatera leksakerna och försöka hitta på nytt till dem. Det märks redan nu att alla har en stor portion med nyfikenhet. Så fort vi ställer in något nytt i köket ska det undersökas. Dom har alla provat ostabilt underlag i form av en typ vippbräda med nätbotten.

I söndags fick alla komma ut en liten kortis. Vädret var helt ok och vi hade skottat av en del snö på altanen. Detta var häftigt! Först gick de runt och undersökte och när det var klart var det fullt ös. Tyvärr så har det kommit mer snö nu och efter det var det töväder vilket resulterat i att mängder av snö rasat ner från taket. Så nu är det fullt med snö igen på altan. Så vi får fortsätta hitta på roligheter inomhus tills vi får röjt bort en del av snön och att vädret är hyfsat. Senaste attraktionen är ett längre rör som vi lagt in i köket som de kan gå igenom, är det så att man har lite bråttom kommer röret i rullning och balansen sätts på prov.

Just nu är det lugnt och fridfullt här och jag ska passa på att sova några timmar efter nattjobb! Sen kör vi på igen med nya krafter.

5 veckor i dag och fullt ös!

HundarPosted by Lena Thu, March 01, 2018 22:20:43

Nu börjar det bli riktigt livat här hemma! Rashundarna har hyfsat tidiga vanor och vill helst inte lägga sig allt för tidigt på kvällen. Jag har jobbat tidigt denna vecka och lyckats smyga i väg lite innan 6 på morgonen. Sen är det husse som fått ta hand om morgonbestyren. Strax efter att jag åkt till jobbet vill de bli utsläppta från valprummet. Då är det full fart genom tunneln ut till köket för frukost. Sen är det till att svabba valprummet, ta ut alla slaktade tidningar och kissiga/bajsiga hundplädar och vädra.

I dag drog jag vinstlotten som fick åka till jobbet. Här hade vi -20 grader på morgonen och vattnet hade frusit. Inte nog med det när Anders fått tinat upp så att vattnet kom i gång gick strömmen. Här med egen brunn innebär strömavbrott inget vatten! Man kan säga att vatten är nödvändigt med 9 valpar i huset, både till att tvätta, städa och blanda till mat. Att tvättmaskinen går varm här behöver jag väl knappt nämna. Efter ca 3 timmar kom strömmen tillbaka som tur var! Men det var en något uppgiven man jag pratade med när jag ringde hem från jobbet.

När jag kommer hem från jobbet är det Anders tur att åka till jobbet för att vila upp sig. Och för min del är det bara att hoppa i de sunkiga hundkläderna och ta tag i resten av dagen. Långa stunder sitter jag bara och tittar på de små när det håller i gång. Det är underhållning på hög nivå kan jag säga. Våran katt är en rolig lekfarbror till valparna, han är verkligen en snäll katt. Men naturligtvis övervakar vi det hela så det inte går över styr.

Dagarna rullar på och när klockan är ca 22 är ordningen återställd här på Stockabo! Och vi är redo för en ny dag.


// LenaVidgade vyer!

HundarPosted by Lena Sun, February 25, 2018 19:27:52

I takt med att valparna växer blir de mer och mer nyfikna på omvärlden. Så i dag var det dags att få flytta ut ur valprummet för att få vara med oss i köket. För den som vill ut i köket gäller det att ta sig igenom en flera meter lång tunnel som tar dem ut till köket. I nuläget har tunneln inget lock så det är ljust och fint att passera igenom. Så de var inget större problem och väl ute i köket mötte mamma Fräcka upp och alla fick en lite skvätt från mjölkbaren som belöning. Sen fick de korn på att husse höll på med kvällsmaten, då blev det fullt liv med små nosar i vädret och ett väldans väsen. Husse är långsam!! Men till slut så blev det kvällsmat, som för första gången serverades i köket. Efter maten stod avmaskning för andra gången på programmet.

Skulle även klippt alla klor, men efter så här mycket nya intryck slocknade alla gott efter mat o avmaskning.

Under veckan och helgen har vi haft en massa besök här. Valparna är framåt och frimodiga i nya möten. Mest frimodig är nog Ojzan som tror att alla som kommer hit kommer för hennes skull.

Just nu sussar alla gott i köket. Kan tänka mig att det kan bli lite protester när de ska tillbaka in till valprummet, där får de vara på natten. De är väldigt sociala de små liven. Så i morgon bitti blir det nog glatt igen när de får komma ut i ”friheten” igen!

//LenaNext »